Pan con tomate, olivolja och flingsalt

Pan con tomate, olivolja och flingsalt är en spansk förrätt. Är tomatskinnet hårt kan du ­skala dem med potatisskalare istället för att skålla dem.
Petra Lindstrand
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g kvisttomater - rumsvarma
  • 5 ciabattabröd - små
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor

Tillbehör

  • olivolja - gärna spansk
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skålla tomaterna. Ta upp med hålslev och kyl dem i iskallt vatten. Dra bort skalet.

  2. Halvera tomaterna och pressa ut det mesta av kärnorna. Mixa tomatköttet med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  3. Sila bort lite av saften i en finmaskig sil.

  4. Skär bröden i stora bitar och pensla dem med olja. Stek dem i medelvarm panna eller grilla på grillen tills de får fin färg.

  5. Halvera vitlöken och gnid snitt­ytan över de nygrillade bröden. Servera med tomatröra, olja och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!