Pan bagnat

Recept på pan bagnat. Mackan är en klassiker från franska rivieran – riktigt saftig med salta smaker.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 2 surdegsfrallor - ljusa
  • 2 ägg
  • 1 burk tonfisk - i olja (200 g)
  • 1 tomat
  • 0,25 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 6 sardellfiléer
  • 0,5 dl oliver

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av med kallt vatten och skala. Skär i skivor.

  2. Låt tonfisken rinna av. Skiva tomaten. Skala och skiva löken. 

  3. Dressing: Vispa olja, vinäger, salt och peppar. Halvera bröden och ringla lite av dressingen på båda halvorna. 

  4. Lägg salladsblad på bröden och sedan tomater, tonfisk, lök, ägg, sardeller och oliver. Häll över resten av dressingen och packa ihop mackorna väl. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!