Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Palaak halloumi är en indisk vegogryta. Istället för den indiska färskosten paneer används halloumi, som först blötläggs i vatten så att den inte ska vara för salt.
Skär halloumin i kuber, lägg i en skål med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.
Fräs lök och vitlök i 2 msk olja 2–3 min, tills de mjuknat. Tillsätt ingefära, koriander, spiskummin, gurkmeja och chilipulver och fräs ytterligare ca 5 min. Rör i tomater, tomatpuré och socker. Låt puttra under lock ca 5 min.
Hacka spenaten grovt. Rör ner i grytan. Tillsätt grädde och garam masala och låt puttra ytterligare 2–3 min.
Ta upp halloumin ur vattnet. Torka med hushållspapper. Stek halloumin runt om i 1 tsk olja tills den blir gyllenbrun. Lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar. Garnera med koriander.
Servera med basmatiris, yoghurt och chutney; mynta- och korianderchutney & chutney på dadlar, tomat och russin.