Pakoras – indiska zucchinifritters med fårost och chutney

Recept på pakoras. Kryddiga små tilltugg som går snabbt att röra ihop. Variera gärna med andra grönsaker. Kikärtsmjöl finns hos flera olika varumärken.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 zucchini - (ca 250 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 tsk garam masala - Indian spices, Santa Maria

Fritering

  • 5 dl rapsolja

Tillbehör

  • 50 g fårost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl mango chutney

Gör så här

  1. Skala och riv zucchinin grovt på rivjärn. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Krama ut vätskan.

  2. Blanda ihop zucchini, mjöl och garam masala till en kladdig, men fast smet.

  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull. Släpp ner små, lite platta nystan i oljan. Fritera 1–2 min tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och lägg på ett fat med hushållspapper.

  4. Lägg upp pakoras på ett fat och riv eller smula över osten. Servera med yoghurt och chutney.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!