Paj med spenat och feta

Recept på paj med spenat och feta. Den stora mängden spenat släpper ifrån sig vätska som gör att pajen blir saftig.

Paj med spenat och feta
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pajdeg - kyld (230 g)
  • 250 g keso
  • 1 burk fetaost - smulad (120 g)
  • 3 ägg
  • 250 g babyspenat
  • olivolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Sallad

  • 400 g tomater - gärna i olika färger
  • 1 rödlök - eller gul-

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en låg form, ca 26 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Vispa ihop keso, feta och ägg. Blanda i spenaten och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i formen och grädda ca 30 min.

  3. Sallad: Skär tomaterna i bitar. Skala och strimla löken. Vispa ihop 1 msk olja, 1 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda tomater och lök med dressingen.

  4. Servera pajen med tomatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego