Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Paj med spenat och feta
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Fett: 30g
Protein: 24g
Kolhydrater: 31g
Recept på paj med spenat och feta. Den stora mängden spenat släpper ifrån sig vätska som gör att pajen blir saftig.
Ingredienser
-
1
pajdeg
- kyld (230 g)
-
250 g
keso
-
1 burk
fetaost
- smulad (120 g)
-
3
ägg
-
250 g
babyspenat
-
olivolja
-
vinäger
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Sallad
-
400 g
tomater
- gärna i olika färger
-
1
rödlök
- eller gul-
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en låg form, ca 26 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 5 min.
-
Vispa ihop keso, feta och ägg. Blanda i spenaten och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten i formen och grädda ca 30 min.
-
Sallad: Skär tomaterna i bitar. Skala och strimla löken. Vispa ihop 1 msk olja, 1 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda tomater och lök med dressingen.
-
Servera pajen med tomatsalladen.