Paella med skaldjur och quinoa

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl quinoa
  • 1 dl gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör - eller olivolja
  • 2 saffran - påsar
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 paprika - röd
  • 2 korvar - starka typ chorizo
  • 300 g räkor - skalade
  • 300 g musslor - förkokta
  • 2 lime
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj quinoan väl för att få bort en bitter smak. Skala och hacka lök och purjolök. Finhacka vitlöken.

  2. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna med lite smör eller olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter.

  3. Tillsätt saffran och quinoa och rör om. Häll på buljong och sänk värmen. Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong från quinoan.

  4. Strimla en röd paprika och skär korvarna i mindre bitar. Hetta upp en annan stekpanna med lite olivolja.

  5. Bryn paprika, korv, räkor och musslor i några minuter och lägg sedan ner det i quinoagrytan.

  6. Pressa lime över paellan och smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!