Oxöga

En kall nubbe och ett hoprört ox-öga på en skiva pumpernickel är en ljuvlig kombination.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burk anjovisfiléer - (à 125 g)
  • 2 rödlökar
  • 4 äggulor

TILLBEHÖR

  • 1 nypa svartpeppar - grovmald
  • 1 pumpernickel

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av. Hacka den försiktigt så att den inte blir mosig. Skala och finhacka löken.

  2. Lägg ansjovisen i mitten på en tallrik. Lägg lökhacket runt om. Lägg försiktigt äggulorna i mitten på ansjovisen och vrid över lite svartpeppar.

  3. Då alla är samlade runt bordet blandar man ihop oxögat och serverar med pumpernickel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!