Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ostsoppa med tomattopping och sötpotatischips

Koka upp vattnet till soppan i en ­vattenkokare medan potatis och lök skalas så går det snabbt att få soppan färdig. Väljer du stora pota­tisar går de snabbare att skala.

Ostsoppa med tomattopping och sötpotatischips
Ostsoppa med tomattopping och sötpotatischips
Ostsoppa med tomattopping och sötpotatischips
Ostsoppa med sötpotatischips Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g potatis - stora
  • 1 gul lök
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater
  • 1 burk inlagd jalapeño - (250 g)
  • 1 kruka koriander
  • 200 g cheddarost - riven
  • smör

Tillbehör

  • 1 påse majschips - med sötpotatis (130 g, Santa Maria)

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Fräs dem i 1 msk smör i en gryta i ca 2 min. Häll på 12 dl ­vatten och tillsätt buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 10 min.

  2. Tärna tomaterna. Låt jalapeñon ­rinna av och grovhacka den. Hacka hälften av koriandern. Blanda tomater, jalapeño och hackad koriander.

  3. Ta grytan åt sidan och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt osten och mixa lite till.

  4. Servera soppan toppad med tomatblandning och hela korianderblad. Servera med majschips.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: