Ostsås med mascarponeost och ädelost

Recept på krämig sås gjord på mascarpone och ädelost. Enklare kan det inte bli, det är bara att blanda såsen med nykokt pasta tills den smälter och låta allt bli genomvarmt.

Lena Söderström
Ostsås med mascarponeost och ädelost
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 200 g mascarponeost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 krm flingsalt
  • 75 g ädelost - smulad
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

  • pasta - nykokt

Gör så här

  1. Vispa ihop mascarpone och crème fraiche. Smaka av med citronsaft och krydda med salt.

  2. Blanda i smulad ädelost. Ringla över olja och krydda med peppar. Servera såsen till nykokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?