Ostronceviche

Ostron toppade med syrlig salsa. Servera med den peruanska drinken ”Pisco Sour” eller champagne.

Tove Nilsson
Ostronceviche
Foto: Charlie Drevstam

Ostronceviche

  • 12 ostron
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 silverlök
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 2 tsk aji amarillo-pasta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Öppna ostronen.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Finhacka koriandern.

  3. Blanda chili, lök, koriander, citron­saft, aji amarillo och olja till en salsa.

  4. Toppa ostronen med lite salsa och strö över flingsaltet. Servera direkt.

  5. *Aji amarillo är en gul chilisort med mild och fruktig smak. Den kan köpas som puré, bl a på nätet. Man kan annars koka 1 gul chilifrukt.

Vad tyckte du om receptet?