Ostronceviche

Ostron toppade med syrlig salsa. Servera med den peruanska drinken ”Pisco Sour” eller champagne.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ostronceviche

  • 12 ostron
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 silverlök
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 2 tsk aji amarillo-pasta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Öppna ostronen.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Finhacka koriandern.

  3. Blanda chili, lök, koriander, citron­saft, aji amarillo och olja till en salsa.

  4. Toppa ostronen med lite salsa och strö över flingsaltet. Servera direkt.

  5. *Aji amarillo är en gul chilisort med mild och fruktig smak. Den kan köpas som puré, bl a på nätet. Man kan annars koka 1 gul chilifrukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!