Ostron Normandie med äppelvinägrett

Isade ostron med en syrlig vinägrett smakar alltid bra. Öppna ostronen och lägg dem på ett fat tillsammans med limeklyftor. Extra lyxigt blir det om man serverar ett glas välkyld champagne till.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Äppelvinägrett

  • 2 msk schalottenlök - hackad
  • 2 msk äpplen - fint tärnade
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Ostron

  • 12 ostron - franska, till exempel fine de claire
  • is

Tillbehör

  • lime

Till garnering

  • sjökorall
  • tång

Gör så här

  1. Äppelvinägrett: Blanda alla ingredienser i en skål.

  2. Ostron: Öppna ostronen och lägg dem på ett stort fat med is.

  3. Skär upp limen i klyftor och lägg på fatet.

  4. Garnera med sjökorall och tång.

  5. Servera äppelvinägretten till ostronen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök