Ostron med gurkgranita

Ostron med gurkgranita är en festlig start på middagen. Gurkgranitan friskar upp smaken på ostronen och ger en god hetta av chili.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 ostron
  • 1 gurka - liten
  • 2 msk koriander - hackad
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 tsk röd chili - t ex spansk peppar, urkärnad, finhackad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Mixa gurka, koriander och limesaft med mixerstav. Rör ner chili och salt. Häll upp i en form och ställ i frysen. Rör om då och då under tiden blandningen fryses.

  2. Använd en ostronkniv eller en kniv med kort och spetsigt blad. Ta ett stadigt grepp med en kökshandduk om ostronet, med den platta sidan upp. Tryck in kniven vid muskelfästet – arbeta från dig själv – och vrid kniven tills locket bryts upp. För sedan kniven längs skalets öppning för att skära av muskelfästet. Var försiktig, det är lätt att skära sig på det vassa skalet. Lyft av locket och lossa försiktigt ostronköttet utan att saften rinner ut.

  3. Lägg upp ostronen på en bädd av is. Toppa med granitan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!