Ostron med fryst körvelolja - enkel lyx

De här ostronen förenar land och hav med frasig körvelsnö och salt! Det är mycket gott att först droppa i några droppar rödvinsvinägrett på klassiskt vis och sedan toppa med fryst körvelolja.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 kruka körvel
  • 3 msk vatten
  • 2,5 msk olivolja
  • 0,5 citron - pressad
  • 0,5 krm salt
  • 4 ostron

Rödvinsvinägrett

  • 0,25 schalottenlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Mixa körvel, vatten och olja med mixerstav. Tillsätt citronsaft och salt.

  2. Häll körveloljan i en form. Ställ i frysen ca 5 timmar.

  3. Skrapa hastigt isen med en sked eller gaffel till fin ”snö”. Sätt tillbaka flingorna i frysen ca 30 min före servering.

  4. Skala och finhacka löken. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.

  5. Öppna ostronen. Droppa i rödvinsvinägrett och lägg en sked av den frusna körvelsnön på varje ostron precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!