Ostron med citronvinägrett

Ostron är något av det mest mytomspunna afrodisiaka och passar alltid som förrätt eller som aptitretare till en kärleksmåltid. Tänk på att beställa dina ostron hos fiskhandlaren om de inte ingår i det vanliga sortimentet. Tre ostron per person och ett glas champagne räcker för att få en liten smakupplevelse innan förrätten serveras.
Mitt Kök
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 - 6 st ostron - per person
  • 1 schalottenlök - liten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk citron - pressad
  • socker - en knivsudd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skala och hacka löken mycket fint.

  3. Blanda vinägern och citronsaften i en liten skål. Tillsätt den hackade löken och sockret.

  4. Salta och peppra efter smak.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök