Ostron med champagnesmörsås

Recept på ostron med champagnesmörsås. Ostron ska man inte krångla till alltför mycket. Här är ett utsökt recept där ostronen får en lätt smakbrytning av en champagnesmörsås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 ostron i sina skal
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl champagne - eller torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk gräslök - finhackad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt champagne och vinäger. Koka ihop till 1–2 msk silad lag.

  2. Koka upp lagen på nytt.Vispa i smöret klickvis strax före servering. Låt inte såsen koka. Tillsätt gräslök, droppa lite ljummen sås på ostronen och servera med en citronklyfta.

Följ med Allt om Mat till Champagne!

Följ med oss på en exklusiv weekendresa till Champagne den 19-22 oktober. Vi besöker vinhus, reser runt bland vingårdar och provsmakar mat och dryck i en av världens mest uppskattade vinregioner!

LÄS MER OM RESAN HÄR. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!