Ostron med äpple och calvadosvinägrett

Recept på ostron med äpple och calvadosvinägrett. Fine de claire-ostron har ­avlånga skal som gör dem lite enklare att äta som plockmat.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 16 ostron - gärna fine de claire

Vinägrett

  • 2 msk sherryvinäger - eller rödvinsvinäger
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk calvados
  • 1 msk äpple - tärnat,  av en fast och syrlig sort
  • 1 msk rödlök - finhackad
  • 1 msk olivolja - mild

Gör så här

  1. Calvadosvinägrett: Blanda alla ingredienser.

  2. Öppna ostronen, servera dem på en isbädd med vinägretten till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!