Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ostkräm med frukt- och nöthack

Plötsligt kändes kaffekoppen över­flödig och ett glas vin mer passande.
Ostkräm med frukt- och nöthack
Ostkräm med frukt- och nöthack
Ostkräm med frukt- och nöthack
Foto: Lina Eriksson

Ostkräm med frukt- och nöthack

  • 150 g chèvreost
  • 200 g naturell färskost
  • 2 krm salt
  • 50 g valnötter
  • 8 aprikoser - torkade
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 apelsin - rivet skal

Garnering

  • klyftor apelsin

Gör så här

  1. Mixa de båda ostsorterna till en slät röra med mixerstav. Smaka av med salt.

  2. Hacka valnötter och ­apri­koser. Blanda dem med russin och rivet apelsinskal.

  3. Servera ostkrämen och frukt- och nöthacket till ­ny­gräddade våfflor. Garnera med apelsinklyftor.

  4. Tips! Blir det våfflor över kan de frysas. Tina och värm dem i brödrosten.

Vad tyckte du om receptet?