Ostkräm med frukt- och nöthack

Plötsligt kändes kaffekoppen över­flödig och ett glas vin mer passande.
Foto: Lina Eriksson

Ostkräm med frukt- och nöthack

  • 150 g chèvreost
  • 200 g naturell färskost
  • 2 krm salt
  • 50 g valnötter
  • 8 aprikoser - torkade
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 apelsin - rivet skal

Garnering

  • klyftor apelsin

Gör så här

  1. Mixa de båda ostsorterna till en slät röra med mixerstav. Smaka av med salt.

  2. Hacka valnötter och ­apri­koser. Blanda dem med russin och rivet apelsinskal.

  3. Servera ostkrämen och frukt- och nöthacket till ­ny­gräddade våfflor. Garnera med apelsinklyftor.

  4. Tips! Blir det våfflor över kan de frysas. Tina och värm dem i brödrosten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!