Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ostar med rökta päron, enbärshonung och fikon

Päron rökta i abu-rök är en delikatess på ostbrickan. Addera enbärshonung och fikon som ger spännande smaker. PS. Till det här receptet behöver du en abu-rök.

Elisabeth Johansson
Ostar med rökta päron, enbärshonung och fikon
Ostar med rökta päron, enbärshonung och fikon
Ostar med rökta päron, enbärshonung och fikon
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 päron
  • 2 msk honung - flytande
  • alspån

Enbärshonung

  • 1 dl honung - flytande
  • 6 enbär

Tillbehör

  • ostar
  • vindruvor
  • fikon
  • nötter - t ex valnötter och mandel

Gör så här

  1. Skär päronen i fyra klyftor vardera. Pensla dem med honung. Lägg bitarna i en uppvärmd abu-rök med alspån.

  2. Rök päronen 5–10 min, beroende på hur stark röksmak du vill ha. Låt svalna.

  3. Häll upp honungen i en kastrull och lägg i enbären. Värm till 50–55°. Låt honungen svalna. Servera osten med päron, honung och tillbehör.

    : Anna Kern

    ostar-jul

Vad tyckte du om receptet?