Ostar med rökta päron, enbärshonung och fikon

Päron rökta i abu-rök är en delikatess på ostbrickan. Addera enbärshonung och fikon som ger spännande smaker. PS. Till det här receptet behöver du en abu-rök.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 päron
  • 2 msk honung - flytande
  • alspån

Enbärshonung

  • 1 dl honung - flytande
  • 6 enbär

Tillbehör

  • ostar
  • vindruvor
  • fikon
  • nötter - t ex valnötter och mandel

Gör så här

  1. Skär päronen i fyra klyftor vardera. Pensla dem med honung. Lägg bitarna i en uppvärmd abu-rök med alspån.

  2. Rök päronen 5–10 min, beroende på hur stark röksmak du vill ha. Låt svalna.

  3. Häll upp honungen i en kastrull och lägg i enbären. Värm till 50–55°. Låt honungen svalna. Servera osten med päron, honung och tillbehör.

    Foto: Anna Kern

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!