Ostar med fläder- och rödbetssylt

Recept på fläder- och rödbetssylt. Sylten håller ca 1 vecka i kylskåp.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 350 g rödbetor
  • 2,5 dl flädersaft - konc
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • ost
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skala betorna och riv dem grovt. Lägg rivet i en kastrull tillsammans med flädersaft, socker och citronsaft.

  2. Koka upp och låt det sjuda försiktigt under lock ca 1 timme. Rör om med jämna mellanrum och späd med lite vatten om det ser för torrt ut.

  3. Krydda sylten med salt och låt kallna. Serveratill ostar och knäckebröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!