Ost- och skinkgratinerad brysselkål

Recept på ost- och skinkgratinerad brysselkål. Sista biten på julskinkan brukar jag tärna ner i en gratäng. I år får den sällskap av brysselkål och julost.
Allt om Mat
Ost- och skinkgratinerad brysselkål
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl julskinka - tärnad
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl julost - riven, t ex edamer

Tillbehör

  • ris - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.

  3. Rör i brysselkål, skinka och grädde. Låt det koka upp.

  4. Rör i större delen av osten.

  5. Häll alltihop i en ugnssäker form. Strö över resten av osten.

  6. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?