Ost- och olivtapas

Tapas är riktigt trevligt vid större tillställningar. Man kan ha i princip vad som helst som tapas bara det är lätt att plocka och äta ståendes. Marinerade paprikor, oliver, ostar och annat gott passar perfekt. Servera tapas med ett saftigt lantbröd.
Katja Palmdahl

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 2 paprikor - gula
  • 250 g herrgårdsost
  • 250 g svecia
  • 1 dl soltorkade tomater - i olja
  • 2 dl oliver - blandade
  • 0,5 dl rapsolja - kallpressad
  • 2 citroner - skal och 2 msk juice
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa salt
  • 2 msk rosmarin och timjan - grovt hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Halvera paprikorna, ta bort kärnorna och de vita hinnorna. Lägg paprikorna med skinnsidan upp och pensla med olja. Rosta paprikorna i ugnen i cirka 10 minuter tills de är mjuka och skalet fått färg. Häll av och spara spadet från paprikorna.

  3. Täck paprikorna med plast och låt svalna i 30 minuter. Skala paprikorna och salta dem lätt.

  4. Skär osten i tärningar eller bryt den i mindre bitar.

  5. Blanda spadet från paprikorna med rapsolja, strimlat citronskal, juice och honung. Smaka av med salt och tillsätt örterna.

  6. Lägg paprika, ost, tomater och oliver i en eller flera skålar och slå marinaden över. Låt mogna ett par timmar innan servering eller gärna över natten.

  7. Serveras rumstempererat med ett gott lantbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!