Ost- och kumminkex  

Ost- och kumminkex är en spansk variant av klassiska parmesankex.  
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 200 g ost - lagrad, gärna manchego
  • 1 tsk kummin - mald
  • 1 msk bovetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovriv ­osten och blanda med kumminen. Lägg ut osten glest i små högar på plåtar med bakplåtspapper. Sikta över lite bovetemjöl på varje osthög.

  2. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllengula, 8–10 min. Låt kexen svalna på plåten innan de lossas och får kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!