Ost- och champinjonsallad

15 min Denna sallad passar bra som förrättssallad med en bit bröd eller som tillbehör till en grillad köttbit, fisk eller varför inte bläckfisk. Välj en smakrik lagrad ost, t ex präst-, västerbottens- eller lagrad grevéost, så blir salladen precis så god som receptmakaren vill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g lagrad ost
  • 200 g champinjoner - små

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 tabasco - droppar
  • 2 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda samman olja, vinäger, senap, salladskrydda, salt, peppar och tabasco i en skål. Skala och pressa i vitlöken.

  2. Riv osten på den grova sidan på ett rivjärn. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Blanda ner ost och champinjoner i dressingen.

  3. Servera salladen genast så att inte champinjonerna hinner mörkna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!