Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ost med varma hjortron  

En sötsalt dessert! Hjortronen mildrar ostens sälta så att krämigheten framträder tydligare. Här med grönmögelost, men det går lika bra med en annan ost. Välj din favorit. 

Ost med varma hjortron  
Ost med varma hjortron  
Ost med varma hjortron  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g blåmögelost - t ex Skärvångens
  • 100 g hjortron
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk rårössocker

Tillbehör

  • kex - eller knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs hjortron och lök i smör ca 5 min. Strö över sockret och låt det smälta på svag värme.

  2. Skär osten i bitar. Servera med de varma hjortronen och kex eller knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?