Ost med schalottenlöksmarmelad

Ost med schalottenlöksmarmelad passar bra till ett glas rödvin. Får du marmelad över är den även god att servera till grillat kött eller kyckling.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g hårdost - t ex comté
  • 100 g brieost - gärna brie de meaux
  • 1 baguette - liten

Marmelad

  • 4 bananschalottenlökar
  • 1 dl rårössocker
  • 1 dl rött vin
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Ta fram ostarna i god tid så att de blir rumstempererade.

  2. Marmelad: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt socker, vin och lagerblad. Låt koka upp och sjud utan lock ca 10 min tills marmeladen börjar tjockna. Låt kallna.

  3. Servera ostarna med marmelad och skivor av baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!