Ossobuco

En klassisk rätt på kalvlägg från Milano som är utmärkt LCHF-mat. När grytan puttrar på spisen sprids en härlig doft i köket!
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvlägg
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit rotselleri
  • 5 dl kalvbuljong - ljus
  • 500 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 10 skivor salami
  • 1 kruka timjan
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • olivolja - till stekning

Gör så här

  1. Stek köttbiten runtom i olivolja i en stor gryta, tills den fått en fin yta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken.

  3. Skala och skär rotsellerin i bitar.

  4. Fräs rotsellerin i olivolja i grytan, tillsätt löken och vitlöken. Fräs allt och lägg i köttet.

  5. Häll på buljongen och de krossade tomaterna. Koka grytan under lock i 1 timme.

  6. Kärna ur paprikan och skär den i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare 30 minuter, tills köttet är mört.

  7. Lägg i salamiskivorna.

  8. Hacka hälften av timjanen och lägg i. Koka upp och garnera med resten av timjanen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!