Ossobuco

En klassisk rätt på kalvlägg från Milano som är utmärkt LCHF-mat. När grytan puttrar på spisen sprids en härlig doft i köket!
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvlägg
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit rotselleri
  • 5 dl kalvbuljong - ljus
  • 500 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 10 skivor salami
  • 1 kruka timjan
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • olivolja - till stekning

Gör så här

  1. Stek köttbiten runtom i olivolja i en stor gryta, tills den fått en fin yta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken.

  3. Skala och skär rotsellerin i bitar.

  4. Fräs rotsellerin i olivolja i grytan, tillsätt löken och vitlöken. Fräs allt och lägg i köttet.

  5. Häll på buljongen och de krossade tomaterna. Koka grytan under lock i 1 timme.

  6. Kärna ur paprikan och skär den i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare 30 minuter, tills köttet är mört.

  7. Lägg i salamiskivorna.

  8. Hacka hälften av timjanen och lägg i. Koka upp och garnera med resten av timjanen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök