Örtsill i burk

Recept på kryddig sill i burk med smak av både kryddpeppar och färska örter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g sillfiléer - urvattnade
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 purjolök - 1 bit, ca 10 cm
  • 1,5 dl örter - hackade, persilja, dill, rosmarin, basilika, timjan

Lag

  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn - krossade
  • 5 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.

  2. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär den i lagom stora bitar. Skiva rödlök, gul lök och purjolök.

  3. Varva sillbitar, lök och de hackade örterna i en burk och häll över den kalla lagen. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!