Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Örtsås med pepparrot

Örtsås med pepparrot passar till lax och räkor. Riven pepparrot ger gott sting i såsen.

Örtsås med pepparrot
Örtsås med pepparrot
Örtsås med pepparrot
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dl persilja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl yoghurt - grekisk
  • 0,5 dl gräslök - finskuren
  • 2 tsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk pepparrot - finriven

Gör så här

  1. Finhacka persiljan, i en liten matberedare, då blir såsen fint ljusgrön. Blanda med crème fraiche, yoghurt, gräslök, och senap. Krydda med salt och peppar. Ställ såsen i kylen.

  2. Blanda ner pepparroten precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?