Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini

Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini är ett snabblagat drinktilltugg. Oliverna får en mustig smak efter rostning i ugnen och blir gott snacks tillsammans med frasiga bröd.

Petra Lindstrand
Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini
Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini
Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burk kalamataoliver - med kärnor (à 370 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 0,25 kruka timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 bit lantbröd
  • 100 g pecorino - mellanlagrad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt oliverna rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skiva vitlöken. Repa 4 rosmarinkvistar. Repa och hacka timjanen. Blanda oliverna med olja, örter, vitlök och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Skär brödet i tunna skivor. Hyvla osten och fördela på bröden. Repa och strö över några rosmarinblad.

  4. Ta plåten ur ugnen. Lägg bröden bredvid oliverna och rosta ytterligare ca 3 min, tills bröden precis fått färg och osten smält. Servera oliverna med bröden till.

Vad tyckte du om receptet?