Örtkryddad lammfrikassé med stuvade grönsaker

Grönsaker och lamm i en härligt smaktik kombination. Prova att laga själv!
Allt om Mat
Foto: Piermichele

Örtkryddad lammfrikassé med stuvade grönsaker

  • 600 g lammkött
  • 2 lökar
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 potatis
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 fänkål
  • 2 msk tomatpuré - Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré
  • olivolja - extra jungfruolja
  • 30 g smör
  • 2,5 dl vitt vin - torrt
  • mejram
  • dill
  • enbär
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka en av de två lökarna, moroten och sellerin för smakbasen.

    Skär köttet i bitar, mjöla in dem väl och bryn dem sedan i en liten mängd olja och smör i en kastrull.Bryn köttet väl och häll över det vita vinet.

    Tillsätt smakbasen och fortsätt att bryna på hög värme. Smaka av med salt och peppar.

    Tillsätt kryddorna, Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré  och täck med vatten (eller grönsaksbuljong). Koka upp alltsammans och låt sjuda med lock på låg värme i 40 minuter.

    Ansa grönsakerna under tiden och hacka dem grovt.

    Stek den andra finstrimlade löken blank utan att den blir brun i en liten mängd olja.

    Tillsätt grönsakerna och bryn på hög värme. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite vatten och låt koka upp. Låt koka i ca 20 minuter.

    Servera frikassén riktigt varm tillsammans med de stuvade grönsakerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!