Örtfyllda kycklingfiléer med ris

Så lätt och så supergott! Sätt guldkant på vardagen med den här enkla middagsrätten.
Mitt Kök
Eva Hildén Smith.
Eva Hildén Smith.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • extra rökt skinka - några skivor
  • vitlöksost - Bonjour eller annan färskost
  • 1 basilika
  • 1 knippa timjan - färsk
  • salt
  • örtkrydda - torkad
  • några ostskivor med smak
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl grädde - ca
  • 1 dl mjölk - ca
  • 2 dl ris
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna längs med, fyll med vitlöksost, lägg en liten bit rökt skinka, lägg i mycket basilika och timjan + en liten ostskiva.

  2. Krydda filéerna med grillkrydda, curry och lite salt. Bryn i stekpanna så de får färg.

  3. Koka riset enligt anvisning.

  4. Ta fram en ugnsform, strö lite grillkrydda och curry i botten. Dela filéerna i tre delar och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg en ostskiva överst. Lägg basilikablad runtom filéerna.

  5. Sås: häll grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, lägg i buljongtärningarna, krydda med lite curry och eventuellt grillkrydda. Blanda även i timjan och lite torkade örtkryddor. Häll såsen över filéerna, den ska inte täcka dem helt. Osten på filéerna ska få lite färg i ugnen.

  6. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills filéerna är genomstekta.

  7. Servera med ris eller hel bulgur och en fräsch sallad till.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Grillad kyckling - godaste receptet 

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!