Örtcurry med kyckling

Det ska vara rikligt med örter i receptet på denna curry, som är hämtat direkt från en matlagningskurs i Thailand.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk ingefära - finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta - hackad
  • 0,5 st rödlök - hackad
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 2 dl persilja - hackad, eller färsk koriander
  • 200 g kycklingfilé
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 st spansk peppar (chili) - strimlad, grön

Tillbehör

  • 2 st tomater
  • 150 g sockerärter
  • 100 g äggnudlar

Gör så här

  1. Stek pepparfrukt, persilja, spiskummin, ingefära och lök i olja.

  2. Skär kycklingen i bitar och stek med röran, 2-3 min.

  3. Häll i vatten och kokosmjölk, sjud grytan 5 min. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med kokta äggnudlar, sockerärter och tomater. Ca 432 kcal/portion, varav ca 13 g fett. ca 43 g kolhydrater, ca 33 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!