Oreokladdkaka - kladdkaka med oreocookies

Recept på kladdkaka med oreocookies. Oreokakor bakas av mörk choklad och har en krämig fyllning. Kakorna började bakas i New York 1912. De finns i mängd olika sorter och i detta recept har vi använt oss av minivarianten.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - (70 %)
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 förp oreo-kakor - mini, (110 g)

Tillbehör

  • vispgrädde - lättvispad
  • bär - t ex hallon och björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  2. Rör ihop ägg och socker, vispa inte. Tillsätt chokladsmör, vaniljsocker och salt. Blanda i mjölet och rör ihop till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Stick i oreokakorna.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

  5. Servera kakan med lättvispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?