Oreocheesecake med blandade bär

Oreocheesecake med blandade bär är enkel att göra då ingen ugn behövs. Kakan har en härligt fluffig och krämig konsistens med tydlig choklad- och oreosmak.  
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g Oreo cookies
  • 100 g smör

Fyllning

  • 185 g mjölkchoklad - med Oreo (Marabou)
  • 3 dl vispgrädde
  • 400 g färskost - naturell
  • 3 dl florsocker

Ganache

  • 100 g choklad - mörk, 60 % med havssalt
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • 10 minioreokakor
  • 500 g bär - blandade, t ex jordgubbar och hallon

Gör så här

  1. Mixa kakorna till ett jämnt smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kaksmulorna.

  2. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Fördela kaksmulet jämnt över bottnen och tryck till. Ställ formen i kylen.

  3. Fyllning: Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt i mikron. Vispa grädden fast men inte hårt.

  4. Vispa färskost och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och blanda hastigt ihop. Vänd i grädden.

  5. Bred ut blandningen över kakbottnen. Ställ i kylen ca 6 timmar, gärna över natten.

  6. Ganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning tills den smält.  Låt chokladen svalna till smidig konsistens.

  7. Häll ganachen på mitten av kakan och bred ut med en sköljd palett så att ytan täcks. Låt gärna chokladen rinna ut lätt över sidorna.

  8. Garnera med minioreokakor och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!