Oreobrownies

Oreobrownies är chokladstinna kakor. Minioreokakor köps i burk. Hittar du dem inte kan du använda vanliga oreokakor som skärs i mindre bitar.

Oreobrownies
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 12 minioreokakor
  • 25 g vit choklad

Tillbehör

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt ägg, mjöl, florsocker, bakpulver och flingsalt och rör till en slät smet.

  2. Häll smeten i en smord form, ca 10 x 20 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Stick i oreokakorna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.

  3. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll chokladen i en liten spritspåse. Ringla chokladen över kakan. Skär den i rutor och servera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?