Oreobrownies
I ugn: 15 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Oreobrownies är chokladstinna kakor. Minioreokakor köps i burk. Hittar du dem inte kan du använda vanliga oreokakor som skärs i mindre bitar.
Ingredienser
-
100 g
mörk choklad
- mörk (70 %)
-
50 g
smör
-
1
ägg
-
0,75 dl
vetemjöl
-
2 msk
florsocker
-
0,5 tsk
bakpulver
-
1 krm
flingsalt
-
12
minioreokakor
-
25 g
vit choklad
Tillbehör
-
jordgubbar
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt ägg, mjöl, florsocker, bakpulver och flingsalt och rör till en slät smet.
-
Häll smeten i en smord form, ca 10 x 20 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Stick i oreokakorna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
-
Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll chokladen i en liten spritspåse. Ringla chokladen över kakan. Skär den i rutor och servera med jordgubbar.