One pot-pasta med färs och svamp

Mycket enkel rätt där bara en gryta används. 300 g köttfärs räcker till 4 personer om man drygar ut med champinjoner och lök.
One pot-pasta med färs och svamp
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 300 pasta - med 10 minuters koktid
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök - stor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - krossade
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en gryta tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.

  3. Häll krossade tomater, grädde och 3 dl vatten i grytan. Smula i buljongtärningarna. Blanda i pastan och låt koka under lock ca 18 min. Rör då och då så att inte pastan fastnar i botten.

  4. Hacka hälften av oreganon och blanda ner i grytan. Garnera grytan med resterande oregano och servera med extra peppar. 

Vad tyckte du om receptet?