One pot-pasta med färs och svamp
Koktid:
Aktiv tid c:a 15 minuter
Mycket enkel rätt där bara en gryta används. 300 g köttfärs räcker till 4 personer om man drygar ut med champinjoner och lök.
Ingredienser
-
300 g
nötfärs
-
300
pasta
- med 10 minuters koktid
-
250 g
champinjoner
-
1
gul lök
- stor
-
4
vitlöksklyftor
-
1 förp
tomater
- krossade
-
1 dl
vispgrädde
-
2
hönsbuljongtärningar
-
1 kruka
oregano
-
olivolja
-
salt
-
nymald svartpeppar
Gör så här
-
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök.
-
Stek färsen i 1 msk olja i en gryta tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
-
Häll krossade tomater, grädde och 3 dl vatten i grytan. Smula i buljongtärningarna. Blanda i pastan och låt koka under lock ca 18 min. Rör då och då så att inte pastan fastnar i botten.
-
Hacka hälften av oreganon och blanda ner i grytan. Garnera grytan med resterande oregano och servera med extra peppar.