One pot-pasta med färs och svamp

Mycket enkel rätt där bara en gryta används. 300 g köttfärs räcker till 4 personer om man drygar ut med champinjoner och lök.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 300 pasta - med 10 minuters koktid
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök - stor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - krossade
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en gryta tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.

  3. Häll krossade tomater, grädde och 3 dl vatten i grytan. Smula i buljongtärningarna. Blanda i pastan och låt koka under lock ca 18 min. Rör då och då så att inte pastan fastnar i botten.

  4. Hacka hälften av oreganon och blanda ner i grytan. Garnera grytan med resterande oregano och servera med extra peppar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!