Omelett, sparris och tomatquinoa

Recept på omelett med ost, sparris och tomatquinoa. Vårlig rätt med spännande konsistenser. Snabb och god omelett som mättar bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 400 g grön sparris
  • 1 tsk olivolja - + 2 msk
  • 2 dl quinoa
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 4 salladslökar
  • 2 dl lagrad ost - gärna svecia riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, mjölk och 1 tsk salt. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda omeletten 20–25 min tills den stannat och inte är rinnig. Tiden beror på hur vid formen är.

  2. Pensla sparrisen med 1 tsk olja. Grilla eller stek den i en grillpanna ca 8  min.

  3. Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i halvor och blanda med quinoan, 1/2 tsk salt och vinäger.

  4. Skiva salladslöken. Vänd ihop med osten och strö över omeletten. Fortsätt grädda omeletten ca 5 min.  Servera med sparris och quinoa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!