Omelett med räkröra – den perfekta matsäcken!
Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel sommarens bästa utflyktsmat omelett med räkröra! Receptet kommer här och det är verkligen mums bums! Tips! Packa omeletten och räkröran var för sig. Missa inte heller filmen, längst ner i receptet.
Ingredienser
-
2 stora
ägg
-
0,5 dl
mjölk
-
1 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 tsk
smör
-
25 g
spenat
RÄKRÖRA
-
100 g
räkor
- frysta skalade
-
50 g
fänkål
-
1 msk
majonnäs
-
1 msk
crème fraiche
-
1 msk
dill
- hackad
-
1 krm
citronskal
- rivet
-
0,5 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Tina räkorna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna, stek omeletten ca 2 min. Vänd den och stek ca 2 min på andra sidan.
-
Ansa och finstrimla fänkålen. Blanda fänkål, majonnäs, crème fraiche, dill, citronskal, salt och peppar. Vänd ner räkorna. Lägg spenat och räkröra på omeletten och vik ihop.