Omelett med räkröra – den perfekta matsäcken!

Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel sommarens bästa utflyktsmat omelett med räkröra! Receptet kommer här och det är verkligen mums bums! Tips! Packa omeletten och räkröran var för sig. Missa inte heller filmen, längst ner i receptet.
Cindy Ahrnewald

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk smör
  • 25 g spenat

RÄKRÖRA

  • 100 g räkor - frysta skalade
  • 50 g fänkål
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 krm citronskal - rivet
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina räkorna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna, stek omeletten ca 2 min. Vänd den och stek ca 2 min på andra sidan.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Blanda fänkål, majonnäs, crème fraiche, dill, citronskal, salt och peppar. Vänd ner räkorna. Lägg spenat och räkröra på omeletten och vik ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!