Omelett med matjessill och gräddfil

Omelett med gräslök, matjessill och gräddfil. Snabb och god omelett.
Allt om Mat
Omelett med matjessill och gräddfil
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vatten - kallt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl gräslök - hackad

Tillbehör

  • 1 knäckebröd - rund (ca 28 cm i diameter)
  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1,5 dl gräddfil

Garnering

  • gräslök - klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa samman ägg och äggulor. Tillsätt grädde och vatten. Krydda med salt och peppar och blanda i gräslöken.

  2. Häll smeten i en smord form, ca 20 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills omeletten har stelnat. Låt den svalna i formen och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.

  3. Bryt 6–7 cm långa bitar av knäckebrödet. Skär omeletten i 4 x 4 cm stora bitar. Skär matjessillen i ca 1/2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg omelettbitarna på knäckebröden. Lägg 3 små matjessillbitar på varje omelett. Toppa med gräddfil och lökringar. Strö på gräslök och servera.

Vad tyckte du om receptet?