Ölsenap

Ölsenapen ska stå minst 2 dagar före servering, då smakar den så mycket mer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl senapsfrön - gula
  • 0,75 dl guinness - (eller annat mörkt öl)
  • 0,5 dl lundgrens lager - (eller annan mörk lager) eller 1 dl valfritt mörkt öl
  • 1 msk ättiksprit - ren (24 %)
  • 3 msk farin - brun, eller flytande honung
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen över natten.

  2. Häll dem i mixer och blanda till en gröt.

  3. Blanda i ättika, farin eller honung och gurkmeja och blanda några varv. Tillsätt oljan, lite i taget, och blanda till en smidig senapsblandning. Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2-3 dagar. Smaka ev av med mer öl, ättika, farin eller honung eller olja.

    Foto: Bo-ingvar Jönsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!