Ölkokta plommon och russin

Ölkokta plommon och russin är ett gott tillbehör till osten.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 15 katrinplommon
  • 1 dl russin - gula
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl ale

Tillbehör

  • ost - t ex saint agur, morbier, appenzeller

Gör så här

  1. Låt de torkade frukterna småputtra med honung, vinäger och öl i en  kastrull utan lock ca 10 min. Ta kastrullen från värmen när frukten sugit upp all vätska. Låt kallna.

  2. Servera frukten till ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!