Olivfyllda squashstubbar

Strö salt i squashstubbarna så de inte blir vattniga när de står med fyllningen.
Olivfyllda squashstubbar
Olivfyllda squashstubbar Foto: Ulrika Pousette

Olivfyllda squashrullar

  • 2 små squash - (à ca 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gröna oliver med pimientofyllning
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 150 g mascarponeost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 citron - rivet skal

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Skär bort ändarna på squashen och skär squashen i ca 3 cm breda bitar. Gröp ut cirka hälften av inkråmet med en liten sked. Strö salt i squashbitarna och ställ dem upp och ner på hushållspapper. Låt stå ca 15 min så att en del av vätskan dras ur.

  2. Mixa oliver och skalad vitlök med mixerstav. Rör i mascarponen. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.

  4. Fördela olivröran i squashstubbarna. Strö över pinjenötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet, strö det över squashen. Garnera med oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!