Olivfylld kyckling på spett

En lätt rätt på alla sätt som kan drygas ut med kokt eller rostad färskpotatis.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfiléer
  • 16 gröna oliver - sardellfyllda
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk apelsin - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta

Sallad

  • 0,5 dl mandelspån
  • 1 fänkålsstånd - (200 g)
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 2 salladslökar
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Putsa och skär varje lårfilé mitt itu på längden. Trä upp kycklingen växelvis med oliverna på 4 grillspett. Blanda oljan med salt och peppar. Pensla spetten med oljan.

  2. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 12 min runt om. Blanda apelsinsaften med olivolja och pressad vitlök. Pensla de nygrillade spetten med blandningen.

  3. Sallad: Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på ett fat. Ansa och finstrimla fänkålen. Kärna ur och fintärna paprikorna. Ansa och strimla salladslöken. Blanda olja, citronsaft och flingsalt i en skål. Vänd ner grönsakerna och rucolan. Strö över mandelspånen.

  4. Servera kycklingspetten med sallad och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!