Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Okonomiyaki – japansk stekt vitkålspannkaka

Okonomiyaki är som en japansk variant av raggmunk. Okonomiyaki betyder rent översatt ”pannkakor som du gillar dem”. Man tar helt enkelt det man gillar och steker det. Har du inte små stekpannor som använts på bilden går det bra att steka okonomiyakin även i en stor stekpanna.

Petra Lindstrand
Okonomiyaki – japansk stekt vitkålspannkaka
Okonomiyaki – japansk stekt vitkålspannkaka
Okonomiyaki – japansk stekt vitkålspannkaka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g vitkål
  • 125 salladslök
  • 300 g stekfläsk - eller bacon
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg - stora
  • 3 dl vatten
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Sås

  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger

Tillbehör

  • majonnäs - eller srirachamajonnäs
  • furikake - eller sesamfrön
  • korianderblad

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Ansa och finstrimla salladslöken, spara det gröna till garnering. 

  2. Skär fläsket i bitar och stek i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp fläsket och lägg åt sidan.

  3. Vispa ihop mjöl, ägg, vatten, sesamolja och salt. Rör i kålen och salladslöken. Häll smeten i pannan, jämna till ytan. Låt steka på medelvärme i ca 15 min.

  4. Vänd på pannkakan, t ex med hjälp av en tallrik och låt steka vidare på andra sidan i ca 10 min.

  5. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen och bred lite på okonomiyakin.

  6. Lägg upp okonomiyakin på en tallrik, ringla över majonnäs och strö över fläsk, salladslök, furikake och koriander. Servera med resterande  sås.

Vad tyckte du om receptet?