Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Recept på okonomiyaki  – japansk kålpannkaka. Pannkakorna kan också göras i små stekpannor som på bilden, men då ändras tiden något. Srirachasås eller annan stark chilisås passar bra till.
Okonomiyaki  – japansk kålpannkaka
Okonomiyaki  – japansk kålpannkaka
Okonomiyaki  – japansk kålpannkaka
Recept på okonomiyaki – japansk kålpannkaka. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 350 g spetskål - + 150 g
  • 1 gul lök - eller 1/2 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 3 msk teriyakisås
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • srirachasås
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen. Skalaoch skiva löken. Blanda 350 g kål och lök, spara lite lök till garnering.

  2. Vispa ihop ägg, vatten, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Blanda ner kålblandningen i smeten.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och häll i smeten. Sänk till medelvärme och täck med ett lock. Stek ca 5 min. Fördela baconet på pannkakan. Lägg på locket och stek ytterligare ca 5 min.

  4. Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så att kakan hamnar på tallriken. Vänd ner i pannan igen, så att baconet hamnar underst, och stek ytterligare ca 5 min under lock.

  5. Blanda 150 g kål med 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Pensla okonomiyakin med teriyakisås.

  7. Ringla på lätt crème fraiche och srirachasås. Strö på den sparade löken. Servera med kålsalladen.

Vad tyckte du om receptet?