Nyponsoppa på torkade nypon - servera med skorpor eller hårt bröd

Torkade nypon (hela, krossade eller som pulver) finns bl a i hälsokostaffärer.
Allt om Mat
Nyponsoppa på torkade nypon - servera med skorpor eller hårt bröd

Ingredienser

  • 0,5 - 1 dl strösocker
  • 0,5 l vatten - + 0,5 l vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 2 dl nypon - torkade krossade

Gör så här

  1. Blötlägg nyponen ca 2 timmar.

  2. Koka nyponen i 1/2 liter vatten tillsammans med vaniljstången och de utskrapade fröna, ca 15 min eller tills nyponen mjuknat. Mixa och passera.

  3. Koka upp 1/2 liter vatten tillsammans med sockret. Blanda ner nyponpurén. Rör ut potatismjölet i 2 msk vatten och tillsätt redningen i en fin stråle. Ge soppan ett uppkok under omrörning.  Förvara soppan kallt till servering.

Vad tyckte du om receptet?