Nutellafudge-brownie

Låt fudgen stelna ordentligt innan kakan skärs i bitar
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver

Fudge:

  • 200 g mörk choklad - (60-70 %)
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk - (397 g)
  • 150 g nutella
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt

Garnering:

  • 1 dl hasselnötter - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm, och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljpasta pösigt.

  2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela smeten jämnt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna.

  4. Fudge: Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad, kondenserad mjölk, nutella och smör i en kastrull. Värm under omrörning på medelvärme tills allt smält samman. Bred blandningen över kakan. Hacka nötterna och strö dem över kakan. Ställ in i kyl ca 5 timmar, gärna längre.

  5. Skär kakan i bitar. Den kan förvaras övertäckt i kyl 5 dagar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!